Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Tips voor het kiezen van een vloerkleed

In de zithoek, onder de eettafel of zelfs aan de muur: een vloerkleed of karpet geeft in één klap sfeer aan een ruimte. Waar let je op bij de aanschaf van een vloerkleed?

1. Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Denk van tevoren goed na over de maat van het vloerkleed. Om één geheel te creëren, is het mooi als de meubels geheel of alle voorpootjes van de zitmeubels op het karpet staan. Zo vormt je zithoek een mooie eenheid in je kamer. Bij Kok Wooncenter kunnen veel vloerkleden op maat geleverd worden.

2. Waar kan ik een vloerkleed toepassen?

Ook buiten de zithoek kun je met een vloerkleed alle kanten op. In de hal zorgt een karpet voor een mooie binnenkomer en een karpet aan het voeteneinde van je bed zorgt voor een extra comfortabel sfeertje.

3. Is een vloerkleed onder de eettafel een goed idee?

Een karpet in de eethoek is helemaal van nu. Zeker doen dus! Zorg ervoor dat alle poten van de stoelen op het karpet passen, ook als ze niet aangeschoven zijn.

4. Hoogpolig, laagpolig, grof of fijn?

De structuur van een karpet geeft het karakter. Een hoogpolig of grof geweven karpet heeft door de warrige look een nonchalante uitstraling en kan juist voor een mooi contrast zorgen in een strak interieur. Laagpolige vloerkleden zorgen voor een iets netter en strakker geheel.

5. Helpt een vloerkleed voor de akoestiek?

Ja! De structuur van een vloerkleed draagt ook bij aan het geluid in huis. Vooral als je een harde vloer en geen kamerhoge gordijnen hebt, kan de akoestiek is huis slecht zijn. Hoe grover, hoogpoliger en robuuster een karpet, hoe meer het bijdraagt aan de akoestiek in huis.

6. Vloerverwarming: wel of geen vloerkleed?

Vloerverwarming en karpetten gaan prima samen, vooral als er rondom het kleed nog genoeg vrije ruimte is. Wel is het zo dat de warmte op de plek van het karpet zich minder goed kan verspreiden. Dit nadeel beperk je door geen ondertapijt te gebruiken.

7. Print, felle kleur of neutraal?

Heb je een neutraal interieur en twijfel je over de keuze voor een rustig of kleurrijk karpet? Juist in een rustige kamer kan een kleed met een print of felle kleur de ruimte echt tot leven laten komen.

8. Staat een vloerkleed wel bij mij?

Twijfel je nog? Leg een paar oude kranten neer om het effect van een karpet te zien. Zo krijg je een goed beeld van hoe het er ongeveer uit komt te zien. Ook handig om de maat van het karpet te bepalen!

Voor elk interieurprobleem bieden wij een passende oplossing

Kom je met maatvoering, kleur of indeling niet tot een passend geheel? Krijgt het interieur niet het karakter waar je op hoopt? Onze ervaren woonprofessionals helpen je graag en geven op maat gesneden advies. Zo kun je een verantwoorde en toch heel persoonlijke keuze maken. Wij maken het verschil.

Een afspraak plannen kan eenvoudig telefonisch via 033-4801441 tijdens onze openingsuren of door gebruik te maken van ons afspraken formulier.

Selectie van een aantal soorten vloerkleden bij Kok Wooncenter

Ontdek de vloerkledencollectie bij de grootste design woonwinkel van Utrecht en omgeving