Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Waarom kiezen voor Gelderland meubelen?

Gelderland; hele generaties zijn ermee opgegroeid. Het merk biedt een fraaie staalkaart van de Nederlandse designgeschiedenis. Het begint in 1936 met de productie van robuuste stoelen van kersenhout uit de Betuwse boomgaarden. In de jaren ’50 volgt de zo kenmerkende ommekeer naar modern en functioneel Deens design. Voeren in de jaren ’70 ‘progressieve’, hoekige kubusvormen de boventoon, in de esthetische jaren ’80 worden de lijnen eleganter en de afwerking geraffineerder. En na een korte flirt met meer barokke stijlen in de jaren ’90, ogen de meubels in het laatste decennium onder invloed van het grootstedelijke loungen en de belangstelling voor vintage design weer sober en strak.

Een merk waar je op kan zitten

Vraag mensen wat ze het meest aan Gelderland waarderen en ze noemen zitcomfort, afwerking en duurzaamheid. Dat is niet voor niets. Om de belofte van hoge perfectie te kunnen waarmaken, kiest Gelderland opzettelijk niet voor massaproductie maar voor ambachtelijke fabricage. Alle banken en fauteuils worden met de hand gemaakt door ervaren vakmensen met liefde voor het vak. Massief hout, schuim, staal, stof, leer; Gelderland gebruikt alleen kwaliteitsmaterialen en houdt de hele productie in eigen hand. Ook voor ontwerpers is dat een belangrijk motief om voor Gelderland te werken: ze hebben controle over het kleinste detail, van houtverbinding tot stiksel.

Tijdloos design

In feite krijgt u als eigenaar van het meubel niet alleen 20 jaar garantie op de beukenhouten romp, maar ook op de kwaliteit van het ontwerp. In tweede helft van de vorige eeuw legden Rob Parry, Jan des Bouvrie en Henk Vos de basis voor het succes. De signatuur van ontwerpers als Scholten & Baijings, Lex Pott en Bart Vos bepaalt in toenemende mate de aantrekkelijkheid van de collectie nú. En de zoektocht naar nieuwe, goede ontwerpen zal verdergaan.

Afneembare hoes

Bijna alle Gelderland modellen hebben een afneembare hoes. Wil je het meubel een keer reinigen of, na verloop van tijd een nieuwe hoes bestellen, dan is dit eenvoudig mogelijk.

Kwaliteit en duurzaam

Gelderland meubels zijn leverbaar in een eigen selectie van prachtige, zachte stoffen en leersoorten. Daarnaast is er keuze uit de collecties van bijvoorbeeld Kvadrat, Gabriel en De Ploeg. Ook voor meubelstoffen geldt bij Gelderland weer als criterium dat mooi en praktisch elkaar niet mogen uitsluiten. Onbezorgd leven staat voorop. Bijna alle banken en fauteuils zijn daarom bekleed volgens een zelf uitgedacht systeem waarbij hoezen met strips in de romp worden vastgezet. Dit biedt de mogelijkheid de bekleding te reinigen of te verwisselen. Zo verandert de geliefde bank in loop der jaren met zijn eigenaars mee. De fabriek krijgt zelfs regelmatig modellen van tientallen jaren oud aangeboden voor een complete renovatie. Een groter compliment voor duurzaam design is haast niet denkbaar.

Gelderland meubelen afneembare hoesGelderland meubelen houten rompGelderland meubelen stof

Gelderland meubelen collectie

Kom je met maatvoering, kleur of indeling niet tot een passend geheel?

Samen met onze klanten mooie interieurs creëren en ze gelukkig maken.

Welke kleuren, welke stoffen, welke materialen en wat voor soort meubelen? Krijgt het interieur niet het karakter waar je op hoopt? Onze ervaren woonprofessionals helpen je graag en geven op maat gesneden advies. Zo kun je een verantwoorde en toch heel persoonlijke keuze maken. Wij maken het verschil.

Ontdek Gelderland banken en fauteuils bij de grootste design woonwinkel van Utrecht en omgeving

Gelderland 2022 4850 sofa brown fabric7500 fauteuilGelderland 2023 6400 sofa green fabric 1Gelderland 2020 6400 sofa grey detailGelderland 2020 7920 T Table glassGelderland 2022 601 Oberman armchair brown leatherGelderland 2020 601 oberman armchair green 1Gelderland 6511 sofa mustard fabric 2Gelderland 2022 4850 sofa brown fabricGelderland 7881 Embrace sofa grey fabricGelderland 2023 10030 hebe sofa beige fabricGelderland 2024 10020 unfold armchair brownGelderland 2023 10020 unfold armchair red fabric detailGelderland 5770 1Gelderland 2020 10010 Prime sofa 26905

De 8 sterke punten van Kok Wooncenter

Kok Wooncenter

Hamseweg 18
3828 AD Hoogland / Amersfoort

Openingstijden

ZondagZie extra open
MaandagNiet geopend*
Dinsdag - Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:00
* Tenzij anders aangegeven (o.a. 2e Paasdag)

Interieuradviseur

Voor elk interieurprobleem bieden wij een passende oplossing.


  • Kok Wooncenter
  • Hamseweg 18
  • 3828 AD Hoogland / Amersfoort
Openingstijden
ZondagZie extra open
MaandagNiet geopend*
Dinsdag - Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:00
* Tenzij anders aangegeven (o.a. 2e Paasdag)