Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Op zoek naar een nieuw bed?

Ga goed voorbereid van start met onze checklist.

De aanschaf van een nieuw bed is een investering in een goede nachtrust, en daarmee in een gezond en energiek leven. Maar waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuw bed en hoe bereid je je het beste voor? Uiteraard kun je voor persoonlijk slaapadvies altijd terecht bij onze specialisten in de winkel maar daarnaast kan deze checklist je helpen goed voorbereid van start te gaan in de zoektocht naar jouw ideale bed.

Boxspring

Een boxspring is een extra hoog en dubbeldik bed. In feite is het een boxspringbodem met daar bovenop een matras, beiden vaak mooi gestoffeerd in de kleur en stof die je wenst en desgewenst aangevuld met een topmatras. Een boxspring geeft zeer veel comfort, omdat je behalve een comfortabele matras ook een mee verende bodem hebt. Een goede boxspringbodem is opgebouwd uit een spiraalbodem en pocketveren en geeft veerkracht over het gehele oppervlak in combinatie met optimale ventilatie.

Bed

Een bed bestaat uit een bedomranding en daarin een bodem naar keuze, zoals een spiraalbodem. Op deze bodem komt de matras. De combinatie tussen bodem en matras bepaalt het comfort. Bij een spiraalbodem zijn de spiralen in elkaar gedraaid in een stalen frame. De verschillende zones geven de juiste drukverdeling en de open structuur zorgt voor optimale ventilatie.

Lengte

Bij het uitkiezen van een nieuw bed is het belangrijk een matraslengte van 20 tot 30 cm langer dan je zelf bent aan te houden. Dit zorgt voor voldoende ruimte voor het hoofdkussen. Daarnaast is het van belang je te laten adviseren op het gebied van bedbodems. Een goede ondersteuning van je lichaam wordt namelijk bepaald door de juiste combinatie van matras, bedbodem en hoofdkussen.

Waarom zou je voor een verstelbaar bed kiezen?

Verstelbaarheid geeft je enorm veel gemak en comfort. Niet alleen wanneer je wakker bent, maar ook tijdens je slaap kun je baat hebben bij een bed dat in verschillende standen verstelbaar is.

Wanneer je slaapt
 • Geeft meer lucht wanneer je bijvoorbeeld verkouden bent;
 • Extra ontspanning voor benen en onderrug;
 • Geeft je de mogelijkheid je bed aan te passen aan jouw persoonlijke slaapvoorkeur.
Wanneer je wakker bent
 • Ontspannen televisie kijken of een boek lezen in bed;
 • Comfortabel ontbijten in bed;
 • Gemak bij het (’s nachts) borstvoeding geven;
 • Zetje in de rug bij het opstaan uit bed;
 • Eenvoudiger opmaken van je bed;
 • Stofzuigen onder het bed/de boxspring.

Wat een betere slaap garandeert:

 • Slapen onder een eigen dekbed, zodat je elkaars slaap niet verstoort door het trekken aan de dekens.
 • Een groter bed: dit geeft meer ruimte, waardoor je elkaars slaap mogelijk minder verstoort.
 • Een goede ventilatie van de slaapkamer geeft voldoende frisse lucht.
Auping_bedtextiel_amersfoortAuping_boxspring_advies_amersfoortAuping-kleuren_4716-500

Voor elk slaapprobleem bieden wij een passende oplossing

Kom voor het beste advies, de nieuwste collectie en de mogelijkheid voor uitgebreid proefliggen naar onze winkel.

Hoe werkt het?

Samen met onze slaapexpert bepalen jullie welk slaapcomfort past bij jouw slaapwensen. Ben je een buik- rug- of zijslaper? Heb je het snel warm in bed? Zijn er allergieën of lichamelijke klachten waar we rekening mee moeten houden? Op basis hiervan stellen we een bed samen, met een bedbodem, matras en eventueel een topmatras wat precies op jouw slaapwensen is afgestemd.

Wat moet ik voorbereiden?

Onze slaapexperts neemt alle zorgen uit handen en stelt je de juiste vragen om tot een goed advies te kunnen komen. Toch is het handig om gemakkelijke kleding aan te doen, zodat je goed kan proefliggen. Verder is het fijn als je weet wat de maatvoering is van het bed en is het goed om vast na te denken over je woonstijl en de comforteisen.

Maak een afspraak voor een persoonlijk slaapadvies

Ben je enthousiast geworden en heb jij zo’n slaapadvies nodig? Maak vandaag nog een afspraak en zorg dat vervelende slaapproblemen straks tot het verleden behoren! Bel 033-4801441 of gebruik ons afsprakenformulier.

Onze experts staan altijd voor je klaar, ook zonder afspraak.

Tips voor een sfeervolle slaapkamer

Onze gespecialiseerde adviseurs in onze winkel helpen je graag bij het uitzoeken van jouw perfecte bed

Auping_essential_bed_bovenaanzicht1Auping_essential_bed_coral_red_aupingAuping_maestro_0005-b_verkleintAuping_match_bed_hoofdbord_gebogen1Auping_spiraal-bed-amerafoort1Auping-boxspring-original-image-gallery-2Auping-boxspring-original-image-gallery-3Auping-boxspring-original-image-gallery-4Auping-boxspring-original-image-gallery-5Auping-matras-comfortAuping-original1_0Auping-topperAuronde_auping_daglicht_burgundy_oak_6085-720Auronde_daglicht_golden_yellow_oak_5997-720Auronde_night_blue_6040-720Auronde_night-blue_bloot_3138-720x720_0Auronde_skin_5868-720Bed-original-hoofdbord_aupingBedbodem-spiraal-aupingDuvet_deluxe_nature_all_year4Duvet_synthetic_4seasons_6Essential_cool_greyMatras-comfort-detailPillow_deluxe_nature_4Pillow_deluxe_nature_5Pillow_prestige_synthetic_4Topper-deluxe-auping-image-gallery-2Topper-deluxe-auping-image-gallery-5Topper-deluxe-auping-image-gallery-6A146a_dim0000012_3Auping_afritsbare-tijkAuping_essential_bed_sfeer1Auping_essential_bed_warm_grey1Auping_match_bed_kleur_warm_grey1Auping_original_0Auping-boxspring-original-image-gallery-1Auping-topper-2Aupings-spiraal-bedbodem-1Auronde_burgundy-oak_0Auronde_golden_yellow_oak_zenna_5167-750Auronde_natural_oak_5964-720Auronde_night_blue_deelbaarAuronde_walnut_6035-720Bed-original-sterk-metalen-frame_01_0Duvet_deluxe_nature_all_year5Duvet_synthetic_4seasons_2Duvet_synthetic_4seasons_4Handverstelbaar_31Original_bed_aupingPillow_deluxe_nature_1Pillow_prestige_synthetic_2