Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Een Plisségordijn heeft een zigzag plooi waardoor het zowel een strakke als elegante uitstraling krijgt. Uniek zijn de dupligordijnen. Deze bestaan uit twee plisségordijnen tegen elkaar, waardoor een honingraatstructuur ontstaat. Ze zijn zacht, duurzaam en bijzonder energiebesparend: de structuur creëert ruimte voor stilstaande lucht en dit werkt als een goede isolator. Kok Wooncenter biedt stoffen aan die het warmteverlies met maar liefst 46% reduceren!

Plissé inspiratie

PlissePlisse2Plisse3Plisse4Plisse5Plisse6Duette-shadesDuette-shades-3

Functie van plisségordijnen

Plisségordijnen bestaan, zoals gezegd, uit een stuk stof met ingeweven plooien. Deze plooien zorgen voor een verfijnde uitstraling die bijvoorbeeld eleganter is dan een standaard rolgordijn. Dit maakt plisségordijnen zeer geschikt voor gebruik in woonkamers en serres, maar ook in een werkomgeving is dit type raamdecoratie populair. Omdat plisségordijnen gemakkelijk te bedienen zijn kun je snel switchen tussen verschillende hoeveelheden lichtinval en de mate van privacy. Plisségordijnen zijn bovendien goed toe te passen in afwijkende ramen zoals ronde, vierkante en schuine ramen.

Soorten plisségordijnen

We maken onderscheid tussen verschillende soorten plisségordijnen. Zo bestaat er het top-down systeem dat zowel van beneden naar boven als van boven naar beneden bediend kan worden. Deze plisségordijnen kun je bijvoorbeeld halverwege het raam hangen. Daarnaast kun je plisségordijnen op maat laten maken waarin twee stofsoorten in één gordijn worden samengevoegd. Zo kun je een dag- en nachtsituatie creëren die ideaal is voor kinder- en slaapkamers. En heb jij een heel breed raam? Ook dan kun je plisségordijnen op maat bestellen. Het product wordt dan breder gemaakt dan de stofbreedte, waarbij jij zelf kunt bepalen waar de overlap komt.

Duette Shades

Een voorbeeld van plisségordijnen zijn de Duette Shades. Duette Shades bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. De stilstaande luchtlaag tussen de twee stoffen zorgt voor isolatie, reflectie van zonlicht en een verbeterde akoestiek. Bij Kok Wooncenter vind je Duette Shades voor verschillende typen ramen en in diverse kleuren en stofsoorten. Deze plisségordijnen zijn verkrijgbaar in drie plooibreedtes: 25 mm, 32 mm en 64 mm. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende transparanties, waaronder model Lightblock. Dit is een uniek verduisteringssysteem.

Plisségordijnen bedienen

Plisségordijnen kunnen op diverse manieren bediend worden. De meest bekende manier is ongetwijfeld de koordbediening. Door het koord vast te houden en vervolgens iets naar buiten te bewegen, zet je het gordijn vast op de juiste hoogte. Sommige plisségordijnen kunnen ook door middel van een intrekbaar koord worden bediend. Dit is een kindveilige oplossing. Daarnaast bestaan er plisségordijnen met een bedieningshandgreep, elektrische bediening, kettingbediening en rotorknop bediening. Welk type bediening bij jou past is onder andere afhankelijk van persoonlijke smaak, samenstelling van het huishouden en budget.

Plissé- en dupligordijnen