Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Woon je niet zo groot en wil je je woonkamer groter laten lijken? Met een paar handige trucjes kun je ruimtes in huis groter doen lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Ben je benieuwd! We zetten 5 handige tips voor je op een rijtje!


Tip 1: Kies voor lichte kleuren
Gebruik lichte kleuren op de muren, hierdoor lijkt je woonkamer meteen een stuk groter. Lichte kleuren trekken namelijk licht aan! Alle muren wit te saai? Geen probleem! Kies voor een zachte grijstint of een behang met een subtiel patroon. Hierdoor hou je het interieur toch spannend, maar heb je wel de voordelen van de lichte tinten die de ruimte groter laten lijken.

Tip 2: Leg je vloer in de lengte
Kies je voor een harde vloer met ‘planken’? Leg de houten vloer, het laminaat of de pvc-vloer dan in de lengte van de woonkamer. Hierdoor lijkt je woonkamer dieper dan daadwerkelijk het geval is. Heb je juist een heel smalle woonkamer? Dan kun je het best je vloer in de breedte laten leggen, dit maakt je woonkamer breder én dus ruimtelijker!

Tip 3: Laat het daglicht binnen

Schuif, ook in de winter, de gordijnen overdag lekker open om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Zijn je ramen niet zo groot? Schilder dan je kozijnen wit. Dit oogt lekker fris en zorgt ervoor dat je ramen geen donkere kaders worden in huis.

Tip 4: Minimaliseer

Wanneer je woonkamer niet zo groot is, kies dan voor een aantal grote meubels in plaats van meerdere kleine meubels. Zorg ook voor een minimaal aantal accessoires. Een bank vol kussentjes staat heel gezellig, oogt ook gauw rommelig en ‘vol’. Hou het liever rustig om ervoor te zorgen dat de ruimte groter lijkt.

Tip 5: Kies voor luchtige  meubels

Om de woonkamer groter te laten lijken kun je het best kiezen voor luchtige meubels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bank op pootjes, een draadstoel waar je doorheen kunt kijken en een salontafel van glas. Doordat je door deze meubels heen kunt kijken hou je de ruimte ruimtelijk en oogt de woonkamer groter. 

Voor elk interieurprobleem bieden wij een passende oplossing.

Met een interieurontwerp van de woonprofessionals van Kok Wooncenter heb je een fantastische leidraad om je wensen in één keer of gefaseerd te verwezenlijken.

Welke kleuren, welke stoffen, welke materialen en wat voor soort meubelen? En, wat te doen met de verlichting? Allemaal vragen die aan de orde komen als je je woning wil (her)inrichten.

Kom je met maatvoering, kleur of indeling niet tot een passend geheel? Krijgt het interieur niet het karakter waar je op hoopt? Onze ervaren woonprofessionals helpen je graag en geven op maat gesneden advies. Zo kun je een verantwoorde en toch heel persoonlijke keuze maken. Wij maken het verschil.