Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

De bijzondere kwaliteiten van een vloerkleed voor het interieur worden nogal eens onderschat. Maar niet door de woonprofessionals van Kok Wooncenter. Wat is dan de magie die karpetten op maat kunnen toevoegen aan een huis? We vroegen het aan onze expert Ruud.

Wanneer adviseer je om te kiezen voor een vloerkleed op maat? “Wij adviseren liefst altijd maatwerk. Elk interieur is uniek, dus een standaardproduct is per definitie een compromis. Terwijl mensen voor hun huis iets bijzonders willen, dat naadloos past. Het is ook belangrijk om te beseffen dat dingen die net niet kloppen in een interieur, al snel blijvend gaan irriteren.”

Wat is de kracht van een vloerkleed, praktisch en visueel? “Een karpet is meer dan een meubelstuk, het is onderdeel van de basisstructuur van een interieur. Dat wil niet zeggen dat het onderdanig moet zijn. Integendeel, het moet zelfverzekerd zijn functie vervullen. Het takenpakket van een vloerkleed kan best complex zijn en variëren van het brengen van sfeer en het bezorgen van comfort tot het corrigeren van dimensies en het verbinden van een groep meubels.”

Carpet-sign-sauvage-karpet43Carpet-sign-mistral-vloerkleed43Cameleon-vloerkleed43Cameleon-pebble-liggend-vloerkleed43

Welke voordelen van vloerkleden zien mensen vaak over het hoofd? “Dat het een verbindende schakel kan vormen tussen verschillende elementen in het interieur, zoals net al werd aangehaald. Een losse verzameling meubels kan dankzij een karpet van de juiste afmetingen een mooie eenheid worden. Daarnaast kan een karpet akoestische demping brengen in een ruimte. Het wordt vaak onderschat hoe cruciaal dat is voor het woonplezier.”

Heb je een concreet een voorbeeld van een slimme oplossing waarmee je een klant echt hebt weten te verrassen? “Het valt op dat mensen na aanschaf van een maatwerkkarpet bijna altijd zeggen dat de verwachtingen zijn overtroffen. Ze hebben vooraf vaak nauwelijks een idee hoe groot de impact ervan kan zijn. Dat is ook begrijpelijk, want het juiste karpet kiezen voor een situatie is vakwerk. Maar om een concreet voorbeeld te geven: we hebben laatst tot enthousiasme van de bewoners een kleine zithoek groter laten lijken door een karpet te kiezen in een formaat dat groter was dan de zithoek zelf.”

Perletta-2Perletta-Gravel-StripePerletta-Limone-karpetPerletta-vloerkleed-Salsa-Stripe

In welke ruimtes worden maatwerk vloerkleden het meest toegepast? “We adviseren karpetten voor de meest uiteenlopende ruimtes, van woonkamer tot slaapkamer, hal en kantoor.”

Is een vloerkleed op maat idealiter een statement of moet het juist opgaan in de omgeving? “Dat kan allebei perfect, het is maar net waar het interieur en vooral de klant om vraagt.”

Heb je voorbeelden van fabrikanten die ultiem maatwerk kunnen leveren? “Alleen al in Nederland zijn er meerdere fabrikanten met prachtig maatwerk. Millenerpoort, Carpetsign en Perletta zijn uitstekende voorbeelden. De karpetten van Perletta worden met de hand geweven in Rabat (Marokko) tegen een eerlijke betaling. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen op kleur, structuur en afmeting helemaal naar wens worden aangepast. Millenerpoort produceert alle tapijten in Nederland, op maatschappelijk verantwoorde wijze. De klant bepaalt zelf het materiaal, de vorm, het dessin en de kleur. Zo ontstaat een uniek tapijt, exact zoals de klant het wenst. De wol kan zelfs speciaal voor een individuele opdrachtgever worden geverfd in de favoriete kleur(en). Zo ver kan maatwerk gaan. Bij fabrikanten als deze ben je ervan verzekerd dat je een uniek karpet hebt, perfect op maat en in geen enkel ander huis te bewonderen.”

Carpetsign_3d_vloerkleed-vkPerletta-1Perletta-3Perletta-4

Waar let je op bij de aanschaf van een karpet?

De vloerkledenspecialist

Aan tafel met de Woonprofessionals

Samen met onze klanten mooie interieurs creëren en ze gelukkig maken.

Alles begint met een goed gesprek en een goede kop koffie of thee. Samen kijken of smaken overeenkomen. Aan de hand van jouw wensen stellen we een kleuren- en materialenplan samen. Daarbij hóórt dat wij de nieuwste trends kennen. Dat wij weten wat er op interieurgebied allemaal te koop is. Daarbij hoort ook dat wij vaktechnisch onderlegd zijn en dat wij gedetailleerde plannen maken.

Maak gebruik van ons afsprakenformulier of bel voor een afspraak met 033-4801441 (di t/m za 10-17 uur).

Klik hier om een afspraak te maken