Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Informatiegids

Leer en stof, maar ook hout, LED verlichting en zelfs vloerkleden zijn belangrijke ingrediënten binnen de Kok Wooncenter collectie. Ze bepalen het beeld van uw inrichting, de geur, de warmte en de kleur. Tijdens aankoop hebben wij je heel veel verteld over onze producten, producteigenschappen, onderhoud, bezorging en garantie. 

In deze informatiegids kan je alles nog eens op je gemak nalezen. Zijn er nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

Wij bieden een ruim aanbod producten aan met een grote keuze uit diverse materialen. Wat zijn kenmerkende eigenschappen van verschillende soorten materialen? En welk onderhoud past hier het beste bij.

Eigenschappen en onderhoud

>. Alles over in gebruik nemen van zitmeubelen en uitleg om vlekken te verwijderen

>. Algemene leereigenschappen en onderhoud
>. Algemene stofeigenschappen en onderhoud
>. Algemene houteigenschappen en onderhoud

>. Onderhoud Fenix
>. Onderhoud marmer
>. Onderhoud vloerkleden

Service Plus Plan + vlekkenservice

>. Uitleg Service Plus Plan

Plooivorming en zachter worden zittingen

>. Uitleg over plooivorming en zachter worden van zittingen

Huisdieren

Vanuit praktisch oogpunt raden wij echt af om je hond of kat op de bank te laten liggen. De kans op schade aan een meubel is vele malen groter wanneer je je huisdier op de bank laat. En bij eventuele schade of het extra gaan pillen (lees bij uitleg over pilling) van de stof kan je ook geen beroep doen op garantie. Naast schade zorgt een huisdier ook eerder voor vuil en haren, wat weer zorgt voor extra onderhoud en meer huishoudelijke taken. 

Pilling

Pilling heeft niets met de kwaliteit van de bekledingsstof te maken en moet als materiaal gebonden eigenschap beschouwd worden. Maar wat is pilling eigenlijk? En hoe ontstaat dit precies? Wij geven je meer informatie over dit verschijnsel en geven je meteen ook een paar tips om pilling grotendeels te voorkomen. 

>. Uitleg over pilling

Shading of pletten/zitspiegel

Shading ontstaat door de inwerking van licht, schaduw en de verschillende lig richtingen van de vezels bij stoffen. Dit noemen we ook wel een vleug. Dit geeft je zitmeubel een mooie, nonchalante uitstraling. Bij hoekelementen van de bank kan de indruk ontstaan dat er kleurverschil is ten opzichte van de andere delen van de bank. Dit ontstaat door een andere weefrichting van de stof. De stoffen van de bank komen altijd van dezelfde rol om er zeker van te zijn dat er geen kleurverschillen ontstaan.

Door het gebruik van uw nieuwe zitmeubel kan, afhankelijk van de gekozen stof, een zitspiegel ontstaan. Dit is een afdruk in de stof op de plek waar u gezeten heeft. De structuur van de stof is als het ware wat platgedrukt. Om uw zitmeubel mooi te houden, vraagt dit wekelijks enig onderhoud. Neem hiervoor een vochtige witte doek en neem de zitting met egale bewegingen af. Neem vervolgens een zachte borstel, hierdoor komen de vezels van de stof weer in de oorspronkelijke vorm terug. Op deze wijze blijft uw zitmeubel mooi.

>. Uitleg over shading of pletten/zitspiegel

Afmetingen zijn bij benadering

Alle vermelde afmetingen zijn bij benadering. Doordat er nog veel handwerk wordt toegepast bij het produceren van meubelen en woningtextiel (bijv. confectioneren, stikken van hoezen of knopen van karpetten) en natuurlijke materialen worden gebruikt die kunnen krimpen of uitzetten bestaat de mogelijkheid dat maten wat kunnen afwijken. Bij nabestellingen kan er t.o.v. het bestaande meubel er ook eventuele maatafwijkingen mogelijk zijn (door gebruik kan hoogte bestaande vullingen wat zijn geslonken, eventuele doorgevoerde materiaalwijzigingen in het product en natuurlijk doordat het handwerk is). Ook kunnen bij leveranciers foutjes zijn gemaakt in het drukwerk of online vermeldingen. Eventuele servicemeldingen hierover kunnen wij niet accepteren.

Dopjes, glijders en wielen

Onder meubels zitten doppen, glijders of wielen ter bescherming. Deze zijn door de leverancier zorgvuldig geselecteerd, maar elke vloer is anders.
Test of ze bij dagelijks gebruik geen krassen, afdrukken of spoorvorming achterlaten. Niet alle vloeren/meubelen zijn geschikt om hier rubberen doppen of een rubberen beschermlaag op te zetten. Vraag dit na bij de leverancier die de vloer heeft geleverd voordat je het nieuwe product hierop gaat plaatsen.

>. Serviceartikelen bestellen

Kleurverschil

Het is mogelijk om extra stof/leer te bestellen of later een bijpassende zitmeubel of kussen. Er is altijd kans op kleur/structuur afwijkingen bij nabestellingen, hier zijn wij niet verantwoordelijk voor. Als de stof of leer tegelijk met het meubel wordt besteld, dan leveren wij deze met minimaal kleurverschil met uw meubel mee.  

LED verlichting

I.v.m. alle mogelijkheden wordt er vaak geen lichtbron meegeleverd. Hierdoor heeft u volledige keuzevrijheid in lichtkleur, lumen en/of deze geschikt is voor domotica.
Hiernaast heb je bij hanglampen verschillende manieren om het licht aan te sturen. Lees hier meer over in onze uitleg.

>. Uitleg over LED-dimmers

montage kast

Bezorgen en monteren

Lees hier alles over onze bezorging  van uw aankoop die u heeft besteld in onze winkel. (niet van toepassing op webshop orders).   

Bezorginformatieformulier

Om ons te helpen de aflevering zo succesvol mogelijk te laten verlopen vragen wij je dit formulier ingevuld vooraf levering aan ons te retourneren.

Wandmontage

Wanden dienen haaks, vlak en waterpas te zijn. Daarnaast dienen de wanden geschikt te zijn voor de montage van het meubel. Holle wanden en gipswanden zijn doorgaans niet geschikt voor wandmontage. Obstakels in of op wanden dienen bij montage duidelijk te zijn; denk hierbij aan wandcontactdozen en leidingen (water en elektriciteit). Doorvoergaten voor kabels kunnen uitsluitend ter plaatse in de achterwand gemaakt worden. Gaten in het bovenblad ten behoeve van kabels, kunnen niet ter plaatse gemaakt worden en dienen aangegeven te worden bij het bestellen van het meubel. Deze gaten worden tijdens de productie in het meubel gemaakt.

Betalen bij aflevering

Dat kan met de betaallink. Een betaallink is een dynamisch opgestelde link (URL) waarin een betaalverzoek zit verwerkt. Wij sturen deze mee met de factuur via email en is afgedrukt als QR-code op onze facturen. Wanneer je deze via de camera van de mobiele telefoon activeert wordt je doorgelinkt naar onze persoonlijke en beveiligde betaalpagina waar je de betaling veilig kan verrichten.

Verhuislift

Voor bepaalde bezorgsituaties kan er speciaal een verhuislift worden ingeschakeld. De kosten zijn op aanvraag. Hiermee kunnen wij tot maximaal de 3e etage afleveren. Je bent zelf verantwoordelijk voor de toegankelijkheid van de woning zodat wij veilig en arbotechnisch kunnen afleveren. Attentie: Bij service of een klacht zijn deze kosten altijd voor rekening van de koper.

Kraan

Voor zeer speciale bezorgsituaties kan je een kraan inschakelen. Dit dien je zelf te organiseren en af te stemmen met onze planning. Je bent zelf verantwoordelijk voor de toegankelijkheid van de woning zodat wij veilig en arbotechnisch kunnen afleveren. Attentie: Bij service of een klacht zijn deze extra kosten voor het opnieuw in- of uit takelen altijd voor rekening van de koper.

SLC-Service Logistik Company - Hülsta

SLC zal na binnenkomst van de bestelling rechtstreeks contact opnemen om een afspraak te maken voor het plaatsen van de kast(en).

Spectral montage service

Spectral zal na het in bestelling zetten van een order je een bezorgformulier toesturen. In de montagekosten zijn inbegrepen het plaatsen van de tv-meubel/kast, eventuele montage van tv, het aansluiten van het Spectral Sound System of Sonos apparatuur inclusief soundcheck. 

meten

Inmeten

De woonsituatie dient op het moment van meten en monteren hetzelfde te zijn. Zaken als het stukadoorswerk en de vloer moeten voor het meten gereed zijn.

Raamdecoratie van hout

>. Eigenschappen

Behang

Behang instructies

  • Controleer goed of de rollen onbeschadigd zijn
  • Controleer of je het juiste behang van ons hebt ontvangen. Dit kun je eenvoudig controleren aan de hand van de naam en productcode.
  • Als je meerdere rollen van één behang hebt ontvangen, controleer dan goed of de batch-code op alle rollen hetzelfde zijn.
  • Bij elke rol behang zijn de volledige instructies bijgevoegd. Lees deze voor gebruik goed door. Heb je meer hulp nodig of eventuele vragen? Neem dan contact met ons op.
  • Controleer het behang na het uitpakken en voor het plakken op fouten of onregelmatigheden.
  • Bewaaradvies: ga je niet direct behangen, bewaar het behang dan altijd liggend, op een schone, droge en donkere plek. Wij adviseren om behang nooit staand (in de doos) te bewaren maar het behang (in de doos) plat te leggen.

CBW Erkend

In onze winkel hanteren wij de algemene CBW voorwaarden, die je als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

Opruimings- en showroommodellen vallen buiten de CBW garantie.

Download hier de volledige CBW voorwaarden.

   

CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 garanties:

  1. Extra garantie: CBW-Erkende winkels bieden een extra goede productgarantie, tenminste 2 jaar.
  2. Veilig (aan)betalen: Je kunt zonder risico aanbetalen. Het restant bedrag wordt pas bij aflevering voldaan.
  3. Onpartijdige klachtafhandeling: Gaat er toch iets mis, dan is er een onafhankelijke geschillenbeslechter, die jouw klacht objectief en onpartijdig behandelt.

Voor meer informatie over het CBW erkend label, ga je naar www.cbw-erkend.nl

Service aanmelden

Als er aanleiding is om ondanks onze voorzorgen de servicedienst in te schakelen, dan kunt u dit aanmelden via het service-formulier