Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Matrassen

Wat maakt een matras tot een goed matras? Allerlei kenmerken spelen een rol, zoals de warmte-isolatie, vochtafvoer, buigzaamheid, puntelasticiteit, schouderzonewerking, lichaamsondersteuning en drukverlaging. Maar ook je eigen lichaam en wensen bepalen de keuze voor een matras. Denk aan factoren als je slaaphouding, warmte- en vochthuishouding, de gevoeligheid van gewrichten en de voorkeur voor hard of zacht comfort.

Neem gerust de tijd om in onze winkel de matrassen uitgebreid te testen. Schroom niet en ga liggen zoals je dat thuis ook doet. Neem eventueel je eigen hoofdkussen mee voor de ultieme test.

Soorten matrassen

Matrassen zijn er in allerlei soorten en maten, wat zijn de belangrijkste verschillen? Elk matras op maat is samengesteld uit andere materialen en vulling. De structuur is bepalend voor onder meer het comfort, de ondersteuning en de levensduur van het matras. Ieder persoon is uniek, daarom hebben wij diverse soorten matrassen beschikbaar.

Zo heeft een pocketveringmatras zijn populariteit te danken aan het goede ligcomfort, omdat de dikte en hoogte van de vering de mate van ondersteuning bepaalt. Het traagschuim matras behoort tot de favorieten van mensen die van een lekker warm bed houden, terwijl een koudschuim matras juist vaak gekozen wordt omdat het koeler aanvoelt. Traagschuim vormt meer naar het lichaam, koudschuim is veerkrachtiger. Tot slot is het latex matras van nature veerkrachtig en biedt het daardoor extra ondersteuning. De latex matrassen worden ook wel schuimrubber matrassen genoemd. Alle matrassen hebben hooggewaardeerde eigenschappen. Vrijwel alle matrassen zijn samengesteld uit een combinatie van verschillende vullingen.

Er zijn een aantal factoren die je helpen te bepalen wat je belangrijk vindt en het beste bij je past, zoals: de mate van comfort, je slaaphouding, de temperatuur, hygiëne, allergieën of andere lichamelijke klachten. Naast het matras is ook het soort bed of het topmatras van invloed op je nachtrust.

Wat voor slaper ben jij?

Ben je een buikslaper of meer een rugslaper? Sommige mensen wisselen gedurende de nacht diverse keren van houding, maar er zijn ook mensen die één favoriet hebben. En juist voor die mensen is het belangrijk om aandacht aan een goede ondersteuning te schenken. Wie onvoldoende steun krijgt, kan op den duur met lichamelijke klachten te maken krijgen. Zo kiezen zijslapers vaak voor een matras met zachte bovenlaag zodat de schouder comfortabel kan wegzakken. Buikslapers wordt een stevig matras aangeraden om rugklachten te voorkomen doordat je te diep wegzakt in het matras.

Matras op maat kopen

Ben je op zoek naar een specifiek matras op maat? Welke afmetingen je kiest hangt af van een aantal factoren. Beweeg je veel in je slaap, kies dan een matras die wat breder is. Zo heeft ook je partner nog voldoende ruimte ’s nachts. Heeft je partner een ander lichaamsgewicht, slaaphouding of voorkeuren? Dan kun je ook kiezen voor twee losse matrassen, in plaats van één tweepersoonsmatras. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, bij Auping hebben we alle Auping matrassen in diverse soorten en maten verkrijgbaar.

Ga niet over één nacht ijs: 90 dagen proefslapen

Weet je nog niet helemaal zeker welke hardheid van de matras het beste bij jouw wensen past? Probeer het eerst uit! Neem de matras 90 dagen op proef, om er achter te komen of je de juiste keuze hebt gemaakt. En als blijkt van niet, dan wijzig je de hardheid van de matras gewoon.


  • Kok Wooncenter
  • Hamseweg 18
  • 3828 AD Hoogland / Amersfoort