Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Zo voorkom je 4 veel gemaakte interieur fouten

Dagelijks werken wij als woonprofessionals aan interieuroplossingen voor onze klanten. Hierbij zien we dat iedereen uitdagingen heeft bij het inrichten. Met een goede voorbereiding kan je veel valkuilen vermijden. Hieronder behandelen we een aantal interieurmissers.

1. Less is more

Een veel gemaakte fout die wordt gemaakt is dat een ruimte te vol wordt gezet. Zeker als de ruimte wat groter is, zien we dat er vaak onnodige items worden gezocht om het interieur op te vullen. Kastruimte is handig, maar teveel aan kasten -groot en klein- die dan ook nog eens vol gezet worden met accessoires geeft een overkill.

Durf gebruik te maken van leegte. Een interieur waar een aantal meubelstukken de Look & Feel bepalen van het interieur brengt rust. Door hier en daar accenten te leggen krijgt alles de juiste aandacht.

2. Gebruik niet meer dan 4 kleuren

Zorg voor eenheid in je interieur. Eenheid creëert men door te kiezen voor een bepaalde uitstraling dmv kleur en materiaal en daar ook standvastig mee om te gaan.

TIP gebruik kleur bij vervangbare elementen

Wanneer je een accentkleur wenst te gebruiken dan doe je dit het best met items die makkelijk vervangbaar zijn. Zoals bijvoorbeeld karpetten, kussens, verplaatsbare elementen en decoratie

3. Bedenk eerst je droominterieur voor je aan de slag gaat
Na onderzoek op internet, in de woonbladen en winkels weet je wat er te koop is. Koop pas wanneer je er zeker van bent dat alle meubels in de ruimte passen. Mogelijk heb je dit al een keer meegemaakt, je ziet een prachtige bank in winkel A en beslist dit gelijk te kopen. De levertijd is 10 weken dus tijd genoeg om later andere meubelen te kopen. In winkel B en C worden andere aankopen gedaan.

Wanneer uiteindelijk alles geleverd wordt blijken de kleuren niet goed bij elkaar te passen en dat de tafel te groot is voor de ruimte.

Maak dus een duidelijke interieurindeling met de juiste maten en pas alle puzzelstukjes bij elkaar alvorens je een aankoop doet!

4. Een mooi interieur moet ook functioneel zijn

Een interieur “uit de boekjes” of zoals op tv te zien is, oogt mooi, maar daarom is het nog niet functioneel voor alledaags gebruik. Wanneer een interieur niet functioneel is – omdat alles verkeerd staat, of omdat je letterlijk een slaaf wordt van je interieur- brengt dit geen plezier met zich mee.

Het is altijd balanceren tussen functie en vorm. Bovendien heeft iedereen andere eisen. Wat voor de één een oase van rust is, is voor de ander een kaal en kil interieur.

Advies van de Woonprofessionals

Voor elk interieurprobleem bieden wij een passende oplossing.

Met een interieurontwerp van de woonprofessionals van Kok Wooncenter heb je een fantastische leidraad om je wensen in één keer of gefaseerd te verwezenlijken.

Welke kleuren, welke stoffen, welke materialen en wat voor soort meubelen? En, wat te doen met de verlichting? Allemaal vragen die aan de orde komen als je je woning wil (her)inrichten.

Kom je met maatvoering, kleur of indeling niet tot een passend geheel? Krijgt het interieur niet het karakter waar je op hoopt? Onze ervaren woonprofessionals helpen je graag en geven op maat gesneden advies. Zo kun je een verantwoorde en toch heel persoonlijke keuze maken. Wij maken het verschil.


Een goede investering verdient zich terug

Vragen over indeling, stijlrichting, verlichting, vloeren, wanden of styling van je interieur? Wil je advies bij de totaalinrichting van één ruimte (alles nieuw of juist in combinatie met persoonlijke spullen)? Of zoek je hulp bij de totaalinrichting van het hele huis (nieuw of bestaand)?

Gebruik ons afsprakenformulier of bel voor een afspraak met 033-480 14 41(di t/m za 10-16 uur).

De Woonprofessionals

De 8 sterke punten van Kok Wooncenter