Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Met wat voor kastsystemen werken jullie? “We kunnen kasten op de millimeter nauwkeurig laten timmeren voor een bepaalde plek, bijvoorbeeld onder een schuin dak. Maar in de regel werken we met flexibele kastsystemen van gespecialiseerde topfabrikanten die op duizenden manieren aangepast kunnen worden aan de wensen van de klant. Daarmee kunnen we voor elke unieke situatie onder meer (inloop)garderobes, boekenkasten, meubels voor audio en video en werkplekken samenstellen.”

Inloopkast-notebornSpectral-amenoHuelsta-huelsta-mega-designPastoe_vision

Hoe wordt een maatwerkkast vooraf gevisualiseerd? “Je beleeft de kast in de juiste opstelling door via hele mooie 3D adviesschermen deze digitaal na te bouwen. De kunst voor ons als experts is om een kast hiernaast functioneel goed uit te leggen. Zodat de klant begrijpt dat je hebt nagedacht over de wandcontactdozen, de kabeldoorvoeren en bijvoorbeeld het servies dat erin moet. Maar ook dat je hebt rekening gehouden met het zicht vanaf de bank, want de meeste tijd beleef je een ruimte vanuit een zittende positie. Of dat onder een zwarte tv een wit meubel in de regel niet mooi is. Vaak adviseer ik zelfs om de muur achter de tv een subtiele tint te geven. Er komt een bepaald vertrouwen bij kijken om de opdracht te krijgen voor een maatwerkkast, precies omdat het zo moeilijk is om je als leek een exacte voorstelling te maken van het eindresultaat. We proberen altijd om met de klant eerst helemaal terug te gaan naar nul en van daaruit samen te analyseren wat ze écht van de betreffende kast verlangen. Vervolgens moet er een punt komen waarop iemand zegt:ik zie het nog niet helemaal voor me, maar ik begrijp wat je zegt en ik geloof dat het goed komt. Dat maakt het spannend, maar ook leuk, want we merken dat de verwachtingen bijna altijd overtroffen worden als de kast eenmaal in gebruik is.”

Kunt u een concreet voorbeeld geven dat heel geslaagd was? “Onlangs hebben we in een nis aan een woonkamer de lange zijde benut voor een opbergsysteem en de korte zijde voor een werkplek. Een rommelige hoek werd zo opeens heel geordend en rustig, waardoor het huis een stuk ruimer leek. Belangrijk daarbij was dat we achter de werkplek een dubbele wand hebben gemaakt waarachter nu alle kabels verborgen zitten. De hoek waarin de kasten samenkomen, hebben we benut om allerlei leidingen weg te werken, zoals de standleiding van de bovenverdieping. Op die manier hebben we met een mooi kastsysteem meerdere problemen tegelijkertijd opgelost. Voorheen was de nis een kakofonie van spullen en kabels, nu is het een oase van rust. Elke dag beleven de bewoners het woongenot daarvan, zo hebben ze ons laten weten.”

Zijn maatwerkkasten mee te nemen naar een nieuw huis? “Een groot deel van de kasten die we maken met firma’s als Hülsta of Castelijn is verplaatsbaar of te verhuizen. Niet in de laatste plaats door de superieure kwaliteit ervan: uit elkaar halen en weer in elkaar zetten gaat perfect, vaak ook op een andere manier, ingekort of verlengd. Daar is altijd wel een mouw aan te passen. Eventueel kan de kast opnieuw gespoten worden.”

Treku-kast-dressoirSpectral-scalaPastoe-vision-2Hulsta-Mega

Wat geeft de meeste voldoening bij het adviseren van een kast op maat? “Kijk, de producten die we verkopen vinden we mooi, we zijn er enthousiast over, maar het zijn de klanten die er waarde aan toevoegen. Pas met het gebruik, als we mensen zowel praktisch als emotioneel iets hebben kunnen geven wat ze gelukkig maakt, krijgen die meubels voor ons ook waarde. Het is een leuk, persoonlijk proces om dat voor elkaar te krijgen. En zoals gezegd: bij kasten is dat vaak een extra intensief proces omdat je daar als consument zelf veel minder inzicht en ideeën over hebt dan over een stoel of bank. Als we de puzzel kunnen oplossen die zo’n kast altijd is en mensen ermee kunnen verrassen en blij maken, dan is dat voor ons ook genieten.”

De kastenspecialist

Voor elk interieurprobleem bieden wij een passende oplossing

Samen met onze klanten mooie interieurs creëren en ze gelukkig maken.

Kom je met maatvoering, kleur of indeling niet tot een passend geheel? Krijgt het interieur niet het karakter waar je op hoopt? Onze ervaren woonprofessionals helpen je graag en geven op maat gesneden advies. Zo kun je een verantwoorde en toch heel persoonlijke keuze maken. Wij maken het verschil.

Een afspraak plannen kan eenvoudig telefonisch via 033-4801441 tijdens onze openingsuren of door gebruik te maken van ons afspraken formulier.

Een selectie uit onze kastencollectie

De 8 sterke punten van Kok Wooncenter