Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Expositie

Bij Kok Wooncenter sta je oog in oog met mooie kunstwerken
  • In samenwerking met "De KunstSalon" presenteren wij werken van o.a. Yvonne Michiels, Patricia Erbelding en Jenny Boot.
  • Geke uit de Bosch vertaalt beelden die ze heeft gezien naar een nieuw werk waarin ze zoekt naar structuren, lijnen en verhoudingen.
  • Kalligrafie Kunst van HKU studente Madelief.
  • In samenwerking met Muurmeesters hangen er diverse doeken van bekende oude Hollandse meesters welke op maat gemaakt kunnen worden.
  • In samenwerking met Werk aan de Muur hangen er diverse doeken met hedendaagse kunst welke ook op maat kunnen worden gemaakt.

Patricia Erbelding

De Franse kunstenaar Patricia Erbelding staat bekend om haar unieke techniek in de schilderkunst. Voor haar werken gebruikt ze olieverf, papier, inkt en bijenwas.

Ze reist in zichzelf, speelt met licht, verdwaalt in de sterren, overstijgt figuren, symbolen en vormen ten gunste van een zoektocht naar het zelf en het universum door het langzame tempo van contemplatie. Haar abstracte schilderijen zijn een schrijven van het onuitsprekelijke, voorbij de blik, naar de raadselachtige diepten, in het hart van de intieme emotie.

Ze groeide op in Frankrijk en het grootste deel van haar werk wordt nog steeds geproduceerd in Parijs, waar ze haar atelier heeft. Haar werk is tentoongesteld in musea over de hele wereld en ze is opgenomen in vele openbare en privécollecties.

Patricia erbelding Kunstsalon 001Patricia erbelding Kunstsalon 002

Yvonne Michiels

De expressieve portretten van Yvonne Michiels (1966) zijn verrassend en sterk gelaagd. Zowel in haar thematiek als in haar techniek gebruikt de kunstenares verwijzingen naar ons moderne wereldbeeld. Portretten van sterke, modebewuste vrouwen combineert Michiels met fragmenten van wereldsteden of details uit de natuur.

Deze vrouwen voldoen aan het heersende schoonheidsideaal dat maakbaar is dankzij make-up, mode en plastische chirurgie. Ze zien er dan ook perfect uit. Maar schijn bedriegt. Wie langer kijkt, ontdekt achter het mooie plaatje een enorme gelaagdheid. De perfecte façades verhullen gevoelens van onzekerheid, wanhoop en kwetsbaarheid die schuilgaan achter het heersende opgelegde ideaalbeeld van schoonheid.

Yvonne Michiels Kunstsalon 02Yvonne Michiels Kunstsalon 01

Jenny Boot

Jenny Boot (1969) begon ooit met schilderen als vorm van expressie. Na vele omzwervingen koos ze uiteindelijk voor de fotoacademie. In 2012 studeerde ze af in Amsterdam als modefotograaf. Hoewel ze in haar afstudeerjaar al exposities kreeg in Parijs en New York, zag Jenny zichzelf eerder voor de modebladen werken dan kunst maken. In 2015 werd Jenny Boot ontdekt en werd haar werk op alle toonaangevende kunstbeurzen ter wereld getoond. Haar werken hangen nu dan ook in verschillende prestigieuze collecties.

​Prachtige jonge vrouwen in het licht van Rembrandt met molensteenkragen die nooit zijn wat ze lijken. Het meisje met de parel van Vermeer in zwart op het snijvlak van licht en donker. Jenny Boot beheerst het clair-obscur lichtgebruik als geen ander.

Jenny Boot Kunstsalon 001

Geke uit de Bosch

De eerste indruk van het werk van Geke uit de Bosch is het open en speelse karakter.Zij is in haar werk standvastig en laat duidelijk zien dat zij een eigen taal spreekt die gevoed wordt door een vloeiende bron van creativiteit.

Bij het zien van haar werk, blijken lijnen die je op een afbeelding niet anders ziet als een getekende lijn, gevormd te zijn door draad. De kijker wordt hierdoor verrast en moet er misschien even aan wennen. Verder valt op dat het open karakter van haar werk gedragen wordt door een ingetogen en poëtische beleving, een jazzie atmosfeer of dat van de stilte van een polderlandschap.

Geke uit de Bosch 2Geke uit de Bosch 1

Werk aan de muur

Werk aan de Muur biedt op maat gemaakte kunstwerken aan, passend bij jouw interieur. Ontdek de uitgebreide collectie gemaakt door kunstenaars uit heel Europa

Muurmeesters expositie 2jpgWerk aan de muur 41Werk aan de muur 36Werk aan de muur 38Werk aan de muur 32Werk aan de muur 33Werk aan de muur 34Werk aan de muur 30